Opskrift på juleflæsk

Ingredienser:· 1 kg stribet flæsk

Kogelage:
· 3 tsk. salt pr. liter vand
· 4-5 hele peberkorn
· 2 laurbærblade

Endvidere:
· 15 hele nelliker
· 2 laurbærblade

Saltlage:
· 2 l vand
· 160 g groft salt
· 2 spsk. sukker
Fremgangsmåde:
1. Læg flæsket i en gryde, hæld koldt vand ved, så kødet bliver dækket.
2. Bring det i kog under låg. Skum suppen og tilsat salt (3 tsk. pr. liter vand), peberkorn og laurbærblade. Lad flæsket koger vider under låg ved svag varme, til det er mørt, tager ca. 1 ¼ time.
3. Tag flæsket op og lad det afkøle.
4. Rids sværen i kvadrater på 2 cm med en skarp kniv. Stik nellikerne og laurbærbladene ned i sværen.
5. Til saltlagen: Kom salt, sukker og 2 liter vand op i en gryde og bring det i kog. Rør, til saltet og sukkeret er helt opløst. Lad lagen blive helt kold.
6. Læg flæsket i en skål og hæld saltlagen over.
7. Lad flæsket trække i lagen 2 døgn et køligt sted.


Kan serveres med syltede rødbeder og rugbrød