And med appelsin

ANDEBRYST MED APPELSIN
Der anvendes: til 4 personer

4 andebryster
Saft og skal af 1 stor appelsin
1 fed hvidløg, knust
1 skalotteløg, finthakket
1 laurbærblad
2,5 dl rødvin
2 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. sukker
salt og sort peber (friskkværnet)
3 spsk. ribsgele
Fremgangsmåde:

1: Brug en skarp kniv og fjern alt overflødigt fedt eller skind, der hænger ud over kanten af kødet. Rids fedtet i rombemønster, helt ind til kødet. Læg kødet i et enkelt lag i et fladt fad, fordel den revne appelsinskal over kødet og gnid det ind i fedtet på kødet. Drys hvidløg og skalotteløg over, læg et laurbærblad ved og hæld appelsinsaften og rødvinen ned til kødet. Lad det marinere i mindst 1 time.

2: Tag andekødet op af marinaden og lad det dryppe godt af. Hæld resten af marinaden i en lille gryde, tilsæt balsamicoeddike og sukker og bring marinaden i kog. Lad den simre, til den er kogt ind til det halve. Sigt marinaden over i en ren gryde, smag til med salt og peber og pisk ribsgeleen i. Lad saucen koge i endnu 1 - 2 minutter, til den er kogt en smule ind.

3: Læg imens andekødet med skindet nedad på grillens stegerist og grill det over direkte (lav) varme i 9 - 10 minutter, til skindet er gyldent. Vend kødet og lad det grille yderligere 8 - 9 minutter, til det er blevet fast at røre ved og gennemstegt.

4: Skær kødet i skiver og server det med den varme sauce til.

Tip: Andeskind har et meget højt fedtindhold, så det er vigtigt at fjerne overflødigt fedt, for at undgå at ilden blusser op. Hvis det sker, må man flytte kødet væk fra den direkte varme et øjeblik, så flammerne kan dø hen, og så derefter forsætte stegningen.