Brun sovs

1 dl. Vand
2 dl. mælk
Salt
Peber
kulør
ketshup
15 gr. smør
1 1/2 spsk. mel

Evt. Svine eller okse bulion
Evt. Fløde

Fremgangsmåde:

Smelt smøren under svag varme.

tilsæt melen og sørg for at røre godt rund med et piskeris så du har en samlet flydene masse uden klumper.

tilsæt så 2 dl. mælk og 1 dl. vand. og rør så godt rundt endnu engang.

hvis du laver steg ( Svinesteg, and eller oksesteg eller lign.) så tilsæt lidt af væsken fra stegen. hvis ikke tilsætter du lidt svine eller okse bulion som smags forstærker.

når sovsen koger kommer du lidt ketshup i.

efterfølgene smager du sovsen til ved at tilsætte salt og peber og evt. lidt fløde.

lad så sovsen koge i et par min. under omrøring.

så er sovsen færdig.