Sådan laver du juleand

1 and på MINDST 3 kg.
Æbler (belle De boskop).
Svesker uden sten.
Salt og friskkværnet peber.


Fremgangsmåde Æblerne skrældes og befris for kærnehus og skæres i mindre både.

Anden gnides indvendig og udvendig med salt og friskkværnet peber, hvorefter anden yldes med æbler og svesker.

Hullet lukkes med kødnåle, og anden bindes sammen med bomuldsgarn.

Tænd ovnen på 130 grader. Læg en rist over bradepanden.
Læg anden med brystsiden nedad på risten i bradepåanden.

Sæt den i ovnen, hæld ca. 1 liter vand i bradepanden.
Lad den stege i 4 timer.

Vend anden og lad den stege videre med brystsiden opad i 1½ - 2 timer ialt ca. 6 timer.

Hvis ovnen er normal kvalitet er skindet sprødt og lækkert, desuden er anden mør og meget saftig og velsmagende.

Hvis skindet ikke er sprødt og anden skal spises med det samme, kan man give lidt hård varme til sidst, evt. ved gril men pas på.Servering hvis du også skal lave flæskesteg, steger du anden fra morgenstunden og parterer den og lægger den klar i et ovnfast fad. Andefedtet skummes fra skyen, skyen bruges til sovs og andefedtet gemmes. Kort før servering stilles ovnen på 250 grader, andefedtet smøres på andestykkerne, som sættes i ovnen til skindet er sprødt, serveres straks.