Ingredienser
Anskaffelse af steg
Første problem er at anskaffe en fornuftig steg. Det bedste er naturligvis og gå ned til sin slagter, og bede ham skære en godt stykke nakkekam ud. Jeg må dog erkende, at jeg som fattig studerende, til tider må gå på kompromis med kravet om en slagtersteg til fordel for en nakkekam på tilbud fra FøTeX.
Tilberedning
Læg stegen med sværen nedaf i en bradepande, og tilsæt så meget vand at det dækker sværen. Brug så lille en bradepande som muligt, så bliver skyen bedst. Lad stegen stå i ovnen ved 175 grader i ½ time. Tag stegen ud af ovnen og rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Drys sværen med groft salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem hver svær.Sæt bradepanden med stegen i den nederste del ovnen. Fortsæt på 175 grader og lad stegen stå i 1½ til 2 timer. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen være 75 grader. Hæld skyen fra stegen, så den kan bruges til sovs og sæt stegen tilbage i oven ved 275 grader eller grill. Hold øje med at stegens svær bliver god. Saltet får sværen til at boble op.
Sovs
Si stegeskyen op i en skål, lad den stå et øjeblik, og skum så overfladen fri for fedt eller brug en fedtskiller. Sovsen jævnes og med en jævning bestående af mel og koldt vand rystet godt sammen, tilsættes kulør, salt og peber.Servering
Flæskesteg, sovs og rødkål serveres sammen med brunede og hvide kartofler samt surt (fx. asier) og franske kartofler.Kilde: http://www.flaeskesteg.dk/