Prioriter hvad du vil i julen

Det er 3. søndag i Advent. Julen nærmer sig med hastige fjed, men der er stadig mulighed for at forberede julens komme uden stress og jag, da der i skrivende stund fortsat er næsten 14 dage til.

Det er tid til at tænde adventskransens 3. lys. Julen nærmer sig med hastige fjed og det er vigtigt midt i det hele at stoppe op. Tænke. Mærke efter. Reflektere og endelig handle på de svar, der findes i vores hjerte og hjerne omkring hvilke gøremål vi vælger at prioritere her i julen.

En af mine kolleger. En kvinde i slutningen af 30´erne brød nærmest grædende sammen af bar stress til vores ugentlige morgenmad for et par dage siden. Hun har 3 små børn, en fraværende mand, stressede bedsteforældre og alt for meget at se til. Hun fortalte, at hun ikke kunne sove ved tanken om alle de gøremål hun skulle have ordnet inden jul. Det var tydeligt at høre, at hun havde påtaget sig alt for meget i forhold til både mand, svigerfamilie og egen familie. Gavebudgettet var oppe i adskillige tusinde kroner.

Det var et rent skrækscenarie. Julens mulighed for at være sammen med familie og slappe lidt af blev nu et ventende mareridt fuldt af forhøjet adrenalin og økonomiske bekymringer. Desværre var hun slet ikke modtagelig for mine kollegers velmenende råd om at inddrage manden lidt mere eller forslaget om, at beløbet til onklernes kærester blev sat lidt ned, så alle kunne være med.

Giv tid og ro
Du kan stadig nå det! Saml din familie omkring dig og få en snak om hvordan I fordeler opgaverne, hvad eventuelt fjernes for at reducere stress og jag. Hav fokus på det, der betyder noget for dig og din familie. Det er kun jer, der har svarene for hvad der er rigtigt og forkert i netop jeres familie.

Hvis I overholder dette simple, men svære budskab er alle forudsætninger til steder for en god og dejlig jul.

Glædelig 3. søndag i Advent.